Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Op vakantie gaan… Eén van de leukste momenten van het jaar. Maar wat als je je reis moet annuleren of vroegtijdig moet afbreken?

De annuleringsverzekering biedt een financiële bescherming voor onvoorziene gebeurtenissen die je afreis verhinderen. Daarnaast beschermt deze verzekering je ook wanneer je genoodzaakt bent de reis vroegtijdig stop te zetten of de afreisdatum te wijzigen.

Kan je onverwachts niet op reis vertrekken, betaal je slechts de waarde van deze annuleringsverzekering.

  • Kan je niet op reis vertrekken? Dan worden je huurkosten integraal vergoed en betaal je slechts de waarde van deze annuleringsverzekering.
  • Dien je vervroegd terug te keren? Dan ontvang je een vergoeding in verhouding tot het aantal gemiste reisdagen.

De annuleringsverzekering dekt ofwel 100% van het huurbedrag (uitsluitend in de vorm van een tegoedbon die 2 jaar geldig blijft), ofwel 70% van het huurbedrag (wanneer je voor een terugbetaling kiest).

Let op – indien de voordelen van je kredietkaart een annuleringsverzekering omvatten en je de offerte met deze kredietkaart betaalde, vergelijk dan zeker de onderliggende voorwaarden – de gedekte risico's, de terugbetalingslimieten, het franchisebedrag, de gedekte prestaties, ...

Zonder annuleringsverzekering geniet u jammer genoeg van geen enkele terugbetaling van het gehele huurbedrag, bij welke vorm van annulatie dan ook. De aangerekende kostprijs bij een annulering zonder annuleringsverzekering bedraagt dus steeds 100% van het gehele huurbedrag.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Het afsluiten van een annuleringsverzekering kost € 30,00. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan tot 1 maand voor de start van de huurperiode. Daarna is het afsluiten van een annuleringsverzekering niet meer mogelijk.

Wanneer kan je beroep doen op de annuleringsverzekering?

  1. In het geval van een reiswijziging – de datum van vertrek wordt uitgesteld maar niet geannuleerd, wegens één van onderstaande redenen.
  2. In het geval van medische redenen – bijvoorbeeld een ziekte, een ongeval of een overlijden en zelfs bij vooraf bestaande ziekte voor zover er op het ogenblik van de reservering geen bezwaar was om te reizen.
  3. In het geval van professionele redenen – opzeg van de arbeidsovereenkomst door de werkgever, onvrijwillige werkloosheid, intrekking van het toegekende verlof,…
  4. Wanneer er materiële schade is aan uw wagen en deze niet tijdig kan hersteld worden.
  5. Wegens familiale omstandigheden – een echtscheiding of een ontbinding van het samenlevingscontract,…
  6. In het geval van overboekingen of onbeschikbaarheid van het vakantieverblijf (hotel, B&B, appartement,…).
  7. Pandemische of epidemische omstandigheden (COVID-19, ...), waarbij gezondheidsmaatregelen, reisadviezen, verplaatsingsbeperkingen, ... je af- of terugreis verhinderen.
  8. Andere oorzaken – uw aanwezigheid als getuige voor de rechtbank, herexamens, het uitbreken van een erkende pandemie, een inschepingsvertraging ten gevolge van een panne of een ongeval,…

Wat is er niet verzekerd?

Wanneer je het gehuurde product niet tijdig kan inleveren omwille van bijvoorbeeld een verlengd verblijf, een quarantaineverplichting of een repatriëring zijn wij genoodzaakt deze kosten aan te rekenen. Deze vallen niet onder de annuleringsverzekering.

U gaat bij het huren dus de verbintenis aan het product vóór of op de laatste huurdag terug in te leveren.

Belangrijk

In al deze situaties is één stelregel van belang - je doet beroep op de annulering omwille van plotse en onvoorzienbare persoonlijke redenen. De gebeurtenissen die aanleiding geven tot gebruik van de annuleringsverzekering moeten dus buiten uw wil om plaatsgrijpen. Bovendien moeten alle annuleringsredenen aantoonbaar zijn.

Bijzondere huurvoorwaarden

Raadpleeg het volledige overzicht van de huurvoorwaarden.

Leasingformules voor bedrijven

Bent u de eigenaar van een wagenpark? Beheert u een leasevloot? Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke extra dienst kunnen leveren? Dan vindt u in BOSTHON Sport uw ideale partner. Maak kennis met onze leasingformules voor bedrijven.

Meer ruimte voor uw bagage?

Sneeuwzekere oplossingen

Onze bedrijfsinfo

Ondernemingsnummer – 0773.275.585

BTW-nummer – BTW BE 0773 275 585