Winterbanden zijn gevaarlijk in de zomer

Heel wat automobilisten blijven in de zomermaanden op winterbanden rijden. Uit gemakzucht, omwille van vergetelheid of vanuit het idee kosten te vermijden. Maar is dat wel een goed idee? Hoegenaamd niet.

Snelheidsmeter

Langzamer rijden – niet zo economisch als gedacht

Christian Gollier, een gerenommeerde Franse econoom, lanceerde onlangs een boude stelling — langzamer rijden heeft ‘geen enkele zin’. Kras, want Gollier is één van de trouwe penhouders voor de vele rapporten gericht aan de Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering van de Verenigde Naties …

Wat doet de hitte met jou en je auto?

Heerlijk, dat zomerweer. Behalve als je in een oververhitte auto moet kruipen … Samen met het kwik van de buitenthermometer, loopt ook de boordtemperatuur zeer hoog op. En dat is niet enkel onaangenaam, maar zelfs erg gevaarlijk voor bestuurder en passagiers.

Na een nat voorjaar kijken we met z’n allen uit naar het prachtige zomerweer. Terrasjes, een uitgebreide barbecue, een mooie citytrip, … Zalig! Helaas brengen hete dagen ook gevaren met zich mee, vooral wanneer je in een bloedhete auto stapt …

Hitte-alarm! Welke voorwerpen haal je uit je auto?

Met de airco hou je het tijdens warme dagen lekker fris in de wagen. Maar staat je auto stil, dan verandert je wagen al snel in een sauna. Tijdens een mooie zomerdag bereikt de binnentemperatuur in minder dan tien minuten 40 graden en méér. Bepaalde voorwerpen moet je dan ook zeker uit je wagen halen.

Diesel- en benzineprijs terug stabiel

Diesel- en benzineprijs terug stabiel

De prijzen van olieproducten zijn al even in dalende lijn. Als deze trend aanhoudt, is dat goed nieuws voor jouw portemonnee. Wordt dieselen terug betaalbaar?

Veilig onderweg op de Duitse Autobahn

Tenzij je in een zone zit waarin beperkingen gelden, is de aanbevolen maximumsnelheid van 130 kilometer per uur een goede richtlijn voor een veilige snelheid op de Duitse Autobahn. Sneller mag en wordt niet beboet, al is dat misschien wat kort door de bocht … Lees er hier alles over.

In dit artikel geven we je graag enkele tips om goed voorbereid en veilig je tocht over de Duitse snelwegen aan te vatten.

Sneller dan 130 kilometer per uur in Duitsland? Dit riskeer je!

De Duitse Autobahn staat te boek als dé plek om het gaspedaal eens flink in te trappen. Maar klopt dat wel? We helderen graag op!

Tankbeurt

Brandstofprijzen niet enkel per liter, maar ook per 100 kilometer

Vanaf 1 april 2022 verplicht een Europese richtlijn tankstations om een prijsvergelijking van de verschillende brandstoffen te tonen. Voor de consument is het dan wel relatief eenvoudig om de prijs van diesel en benzine te vergelijken, maar voor sommige rijders zijn er andere, soms minder bekende soorten brandstof die wellicht beter geschikt zijn – niet alleen voor de portefeuille, maar ook voor het milieu.

Met de wagen op vakantie? Vier veilige bagagetips!

Met de wagen op vakantie? Vier veilige bagagetips!

Steeds meer gezinnen kiezen voor een autovakantie. Tijdens de coronaperiode ontdekte men immers massaal de vrijheid die het reizen op eigen tempo biedt. En ook voor je bagage ontstaan plots een stuk meer mogelijkheden. Daarom geven we je graag enkele tips waarmee je je wagen efficiënt inlaadt.

Tankbeurt

De dieselprijs bereikt opnieuw een recordhoogte

De records stapelen zich op – de brandstofprijzen staan dan ook op het hoogste niveau sinds lange tijd. En een verbetering zit er niet aan te komen. De verwachting is dat één liter diesel of benzine binnenkort meer dan 2 euro zal kosten. Maar wanneer zal dat gebeuren?

Pagina's

Leasingformules voor bedrijven

Bent u de eigenaar van een wagenpark? Beheert u een leasevloot? Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke extra dienst kunnen leveren? Dan vindt u in BOSTHON Sport uw ideale partner. Maak kennis met onze leasingformules voor bedrijven.

Meer ruimte voor uw bagage?

Sneeuwzekere oplossingen

Onze bedrijfsinfo

Ondernemingsnummer – 0773.275.585

BTW-nummer – BTW BE 0773 275 585