Nieuws en promoties

Een dakkoffer – tips en trucs

Als u met de auto op vakantie gaat, is de koffer van uw wagen al snel te klein. Een dakkoffer is dan de ideale oplossing om extra bagageruimte te creëren. Maar hoe weet u nu welke u moet kiezen? Hoe laadt u deze best? En wat is de invloed op het rijdgedrag van de wagen?

Het nut van een dakkoffer

Met een dakkoffer of skibox kan u bagage meenemen die veel plaats inneemt en hierdoor de koffer van de auto snel zou opvullen. Sommige voorwerpen hebben ook een vreemde vorm, waardoor ze maar moeilijk in de laadruimte van de wagen passen. Een dakkoffer is daarom de oplossing om alles probleemloos te vervoeren, ongeacht de afmetingen van het materiaal.

Een dakkoffer kiezen

Vooraleer u een dakkoffer kiest, moet u rekening houden met het type voertuig waarop deze bevestigd wordt. Pas dan kan u de geschikte keuze inzake grootte en de openingsmogelijkheden maken.

Een dakkoffer moet ook steeds aan de veiligheidsnormen beantwoorden. Voor welke doeleinden gaat u de koffer gebruiken? Wilt u uw skimateriaal vervoeren? Of eerder kampeermateriaal? Of wilt u een extra surfplank of fiets vervoeren? Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden. Het totaalgewicht van de voorwerpen in de dakkoffer is erg belangrijk. Onze experts adviseren u graag.

Een dakkofer laden

Om de veiligheid te garanderen, zijn er enkele eenvoudige tips om in het achterhoofd te houden.

  • Verdeel het gewicht van de bagage altijd gelijkmatig en zorg ervoor dat deze niet kan bewegen of kan wegglijden. Klem ze daarom dus goed vast – dit kan al zeer eenvoudig door middel van handdoeken of jassen die daardoor ineens een plaats hebben als bagage.
  • Probeer zoveel mogelijk lichte voorwerpen op te bergen in de dakkoffer, zodat het zwaartepunt van de wagen zo laag mogelijk blijft.
  • Sluit de dakkoffer en check of de dakdragers goed zijn bevestigd. U wil uw dakkoffer natuurlijk niet op het midden van de autosnelweg verliezen!
  • Bescherm ook de dakkofferschaal zelf door die puntige voorwerpen zoals ski’s goed in te pakken. En hoewel onze Thule-dakkoffers weersbestendig zijn, pakt u de voorwerpen die echt droog moeten blijven best in. 

Rijden met een dakkoffer

Uw wagen is met een dakkoffer ongeveer 60 cm hoger. Let dus op bij lage tunnels, ondergrondse parkings, tolpoorten en benzinestations. Onze gouden tip – plak langs het dashboard een opvallende sticker die u eraan herinnert dat u met een dakkoffer onderweg bent!

Ook de aerodynamische invloed is zeker niet te onderschatten. De wagen zal anders reageren bij felle (zij)wind en bij het remmen. Wees dus voorzichtig en pas uw rijstijl indien nodig aan. We bevelen aan om niet sneller dan 130 km per uur te rijden.

Laat de dakkoffer na uw reis zo snel mogelijk demonteren. Het verbruik van de wagen neemt immers toe. Bereid, zoals altijd, uw autorit goed voor. Denk zeker ook aan ander nuttige zaken zoals winterbanden en sneeuwkettingen.

Leasingformules voor bedrijven

Bent u de eigenaar van een wagenpark? Beheert u een leasevloot? Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke extra dienst kunnen leveren? Dan vindt u in BOSTHON Sport uw ideale partner. Maak kennis met onze leasingformules voor bedrijven.

Meer ruimte voor uw bagage?

Sneeuwzekere oplossingen

Onze bedrijfsinfo

Ondernemingsnummer – 0773.275.585

BTW-nummer – BTW BE 0773 275 585