Nieuws en promoties

Tankbeurt

De dieselprijs bereikt opnieuw een recordhoogte

De records stapelen zich op – de brandstofprijzen staan dan ook op het hoogste niveau sinds lange tijd. En een verbetering zit er niet aan te komen. De verwachting is dat één liter diesel of benzine binnenkort meer dan 2 euro zal kosten. Maar wanneer zal dat gebeuren?

Tot een paar maanden geleden waren de brandstofprijzen nog redelijk. Tijdens – je raadt het al! – de coronacrisis was er een stuk minder vraag naar producten allerhande, wat het transport daarvan ook op een lager pitje deed draaien. De dieselprijs bedroeg zelfs even slechts 1,25 euro per liter. Het economische post-covidherstel stimuleert de vraag, de geopolitieke spanningen tussen Rusland en Oekraïne lopen op én de euro staat momenteel zwakker dan de Amerikaanse dollar, en dat zorgt er stuk voor stuk voor dat de energieprijzen exploderen.

Wanneer?

Volgens verschillende bronnen zou de recordprijs de komende weken nog niet bereikt worden. Maar uitsluiten doet men die mogelijkheid allerminst – als de huidige economische situatie aanhoudt, zal 2022 te boek staan als het jaar waarin de trieste kaap van 2 euro per liter overschreden zal worden. Bovendien verwachten experts dat het luchtverkeer zal terugkeren naar het niveau van voor de crisis, en dat zodra de winter op het noordelijk halfrond voorbij is. Dat zal de brandstofprijzen natuurlijk nog meer in de hoogte jagen.

Hoe besparen?

Zowat heel de westerse wereld zit ermee – knaldrang. Na een hele periode zo goed als ‘opgesloten’ te hebben gezeten, is het overslaan van de volgende reis echt geen optie meer. Ga je met de wagen op stap en plan je je extra bagage in een dakkoffer te vervoeren? Kies dan steevast voor dakkoffermodellen met een aerodynamisch bovendekselprofiel. Dat zorgt immers voor een betere luchtspreiding, wat je brandstofverbruik aanzienlijk verlaagt. De huurprijs van deze koffers ligt ietsje hoger dan de prijs van onze gewone modellen, maar bij grotere afstanden verdien je dat supplement snel terug!

Leasingformules voor bedrijven

Bent u de eigenaar van een wagenpark? Beheert u een leasevloot? Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke extra dienst kunnen leveren? Dan vindt u in BOSTHON Sport uw ideale partner. Maak kennis met onze leasingformules voor bedrijven.

Meer ruimte voor uw bagage?

Sneeuwzekere oplossingen

Onze bedrijfsinfo

Ondernemingsnummer – 0773.275.585

BTW-nummer – BTW BE 0773 275 585