Nieuws en promoties

Met de wagen op vakantie? Vier veilige bagagetips!

Met de wagen op vakantie? Vier veilige bagagetips!

Steeds meer gezinnen kiezen voor een autovakantie. Tijdens de coronaperiode ontdekte men immers massaal de vrijheid die het reizen op eigen tempo biedt. En ook voor je bagage ontstaan plots een stuk meer mogelijkheden. Daarom geven we je graag enkele tips waarmee je je wagen efficiënt inlaadt.

1. Pak je koffers strategisch in

Verdeel je bagage op een doordachte manier. Steek het overgrote deel van je kleding en breekbare spullen in grote, stevige koffers. Laad deze koffers als eerste in, zodat ze zo dicht mogelijk bij het zwaartepunt van je wagen liggen. Dat punt bevindt zich zo laag mogelijk in de wagen.

Waak erover dat je de spullen die je onderweg nodig zou hebben niet in deze koffers steekt! Niets zo vervelend als je bagage op een druilerige parking langs de weg te moeten uitladen, toch? Voorzie voor je reservekleding of toiletgerief dan ook een kleinere weekendtas of zogenaamde plunjezak.

Wil je snacks koel houden? Kijk dan even uit naar een kleine koeltas. Samen met andere kleine tassen – bijvoorbeeld voor het speelgoed of de elektronica van de kinderen – is het van belang dat je deze kleine dingen ergens vastmaakt of onder een zetel plaatst. Bij een plots remmanoeuvre wil je deze dingen echt niet door de passagiersruimte doen vliegen.

2. Laat spullen niet rondslingeren

Om veilig te kunnen vertrekken, is er één gouden regel – leg nooit spullen los op je bagage of de hoedenplank. Een bruuske remactie of – erger, nog – een aanrijding zorgen ervoor dat deze dingen levensgevaarlijke projectielen worden. Zelfs bij een snelheid van slechts 50 kilometer per uur slingeren deze voorwerpen naar voor met een kracht die gelijk is aan 50 keer hun gewicht! Berg spullen dus altijd veilig op in een koffer én maak ze vast. Laad deze koffers bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de leuning van de achterbank.

3. Denk aan je dakkoffer

Is de kofferruimte te klein voor al je bagage? Dan kan een dakkoffer uitkomst bieden. Er bestaan heel wat verschillende formaten. Hou groter de dakkoffer, hoe hoger de impact op je brandstofverbruik. Je kan deze energiekost drukken door te kiezen voor een aerodynamisch model. Deze dakkoffers beschikken over een gestroomlijnd bovendekselprofiel dat voor een betere luchtspreiding zorgt. Rijd je langere afstanden, dan verdien je de ietwat hogere huurprijs snel terug, zeker met de huidige brandstofkosten.

Nog een tip – ga bij voorkeur voor een model met sluiting aan elk van beide zijkanten. Dit maakt het in- en uitladen een stuk makkelijker.

4. Bevestig je fietsen veilig

Neem je fietsen mee op reis? Dan moeten die natuurlijk ook op een veilige manier aan je wagen en fietsdrager bevestigd worden. We verhuren fietsdragers voor montage op het dak, op de trekhaak en op de kofferbak. Elk van deze soorten heeft eigen kenmerken en voordelen.

Een tip voor wie een e-bike meeneemt – verwijder indien mogelijk de fietsbatterijen. Dat scheelt aanzienlijk in gewicht als je de fiets moet tillen! En maak er in elk geval een goede gewoonte van om bij elke stop de fietsen te controleren. Check alle gesp- en kliksluitingen – zit er beweging in? Aantrekken!

Leasingformules voor bedrijven

Bent u de eigenaar van een wagenpark? Beheert u een leasevloot? Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke extra dienst kunnen leveren? Dan vindt u in BOSTHON Sport uw ideale partner. Maak kennis met onze leasingformules voor bedrijven.

Meer ruimte voor uw bagage?

Sneeuwzekere oplossingen

Onze bedrijfsinfo

Ondernemingsnummer – 0773.275.585

BTW-nummer – BTW BE 0773 275 585