Nieuws en promoties

Veilig onderweg op de Duitse Autobahn

Tenzij je in een zone zit waarin beperkingen gelden, is de aanbevolen maximumsnelheid van 130 kilometer per uur een goede richtlijn voor een veilige snelheid op de Duitse Autobahn. Sneller mag en wordt niet beboet, al is dat misschien wat kort door de bocht … Lees er hier alles over.

In dit artikel geven we je graag enkele tips om goed voorbereid en veilig je tocht over de Duitse snelwegen aan te vatten.

Ken de regels

  • Wegsignalisatie – zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels en -borden in Duitsland, inclusief snelheidsbeperkingen en andere verkeersvoorschriften. Houd rekening met eventuele tijdelijke beperkingen als gevolg van wegwerkzaamheden of verkeerssituaties.
  • Pas je snelheid aan – op grote delen van de Duitse snelwegen gelden geen specifieke snelheidsbeperkingen. Wel is het raadzaam je snelheid te allen tijde aan te passen aan de verkeers- en weersomstandigheden. Neem daarbij de verkeersdrukte, de algemene wegomstandigheden en de zichtbaarheid en het gedrag van andere weggebruikers in ogenschouw.
  • Gebruik de rechterrijstrook – ook op Duitse snelwegen wordt de linkerrijstrook gebruikt om trager rijdend verkeer in te halen. Respecteer de regels voor in- en uitvoegen.

Communiceer

  • Gebruik je spiegels en richtingaanwijzers. Check regelmatig je spiegels. Hoewel je dat stukje weg net passeerde, is daar wel nog verkeer! Gebruik je richtingaanwijzers duidelijk en tijdig om andere bestuurders te laten weten wat je van plan bent.
  • Wees hoffelijk. Besluit je om andere voertuigen in te halen? Doe dit dan met overtuiging en met respect voor alle andere weggebruikers. Vermijd agressief rijgedrag, zoals bumperkleven of onverantwoordelijke manoeuvres.

Blijf alert

  • Houd voldoende afstand, en dat vooral bij hogere snelheden. Dit geeft je voldoende tijd en meters om te reageren op onvoorziene verkeerssituaties.
  • Vermijd afleiding. Houd je aandacht te allen tijde gericht op de weg. Hou smartphones en andere elektronische apparaten uit je buurt. Wees alert op eventuele veranderingen in het verkeer en anticipeer op mogelijke gevaren.
  • Las regelmatig pauzes in. Lange afstanden afleggen tegen hoge snelheid … Dat kan vermoeiend zijn. Neem regelmatig pauzes om je op te frissen en even uit te rusten.

Denk ook even aan het milieu!

De aanbevolen maximumsnelheid op de Duitse snelwegen heeft niet alleen gevolgen voor de verkeersveiligheid, maar ook voor het milieu. Hogere snelheden resulteren in een hoger brandstofverbruik, meer uitstoot en meer geluidsoverlast. En da’s schadelijk voor de lokale fauna en flora. Bovendien helpen lagere snelheden bij het verminderen van files. Door een constantere snelheid aan te houden, stroomt het verkeer beter door. Slow and steady wins the race!

Leasingformules voor bedrijven

Bent u de eigenaar van een wagenpark? Beheert u een leasevloot? Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke extra dienst kunnen leveren? Dan vindt u in BOSTHON Sport uw ideale partner. Maak kennis met onze leasingformules voor bedrijven.

Meer ruimte voor uw bagage?

Sneeuwzekere oplossingen

Onze bedrijfsinfo

Ondernemingsnummer – 0773.275.585

BTW-nummer – BTW BE 0773 275 585