Nieuws en promoties

Diesel- en benzineprijs terug stabiel

Diesel- en benzineprijs terug stabiel

De prijzen van olieproducten zijn al even in dalende lijn. Als deze trend aanhoudt, is dat goed nieuws voor jouw portemonnee. Wordt dieselen terug betaalbaar?

Na een historische piek aan het einde van de coronapandemie en het begin van de oorlog in Oekraïne, zijn we op de internationale markten eindelijk toe aan een serieuze prijsdaling van olieproducten. Terwijl de prijzen een paar maanden geleden probleemloos de kaap van 2 euro per liter rondden, zitten we nu terug op het prijsniveau van vóór de crisis — 1,78 euro voor een liter benzine en 1,74 euro voor een liter diesel. Kortingsacties bij verschillende tankstations duwen de prijs nog verder naar beneden.

De internationale oliemarkten zijn op dit moment dan ook stukken minder turbulent. De oorlog in Oekraïne zorgde voor veel onzekerheid, en traditiegetrouw lopen de marktprijzen dan harder op dan eigenlijk ‘nodig’ is. Een vat ruwe Brent-olie kostte in maart 2022 nog 139 dollar, terwijl je in mei van dit jaar voor eenzelfde vat slechts 77 dollar betaalde — een daling van maar liefst 38 procent. Zo kost een volle dieseltank van 50 liter nu slechts 87 euro, terwijl je eind vorig jaar voor diezelfde hoeveelheid brandstof nog 112 euro mocht ophoesten.

Bodemprijs van 1,4 euro per liter

De dalende trend lijkt zich in elk geval door te zetten. Maar mogen we binnenkort een liter brandstof verwachten aan 1 euro? Volgens BRAFCO, de Belgische federatie van brandstoffenhandelaars, zit een dergelijke, toch wel extreme prijsdaling er niet echt in. Wel denkt de federatie dat de prijzen de komende weken of maanden verder zouden dalen tot 1,5 tot zelfs 1,4 euro per liter.

De vraag naar diesel en benzine is dan ook afgenomen. Europa ging met succes op zoek naar alternatieven voor de bevoorrading en de groei van de Chinese economie blijft vertragen. Ook het groeiende succes van elektrische auto’s is een oorzaak van de daling van de vraag, en dus ook de prijzen.

Zonder stevige tegenslagen zullen de prijzen op lange termijn alvast niet meer exploderen. De situatie lijkt gestabiliseerd. Onder de streep gaan we dus eindelijk een rustigere toekomst tegemoet.

Leasingformules voor bedrijven

Bent u de eigenaar van een wagenpark? Beheert u een leasevloot? Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke extra dienst kunnen leveren? Dan vindt u in BOSTHON Sport uw ideale partner. Maak kennis met onze leasingformules voor bedrijven.

Meer ruimte voor uw bagage?

Sneeuwzekere oplossingen

Onze bedrijfsinfo

Ondernemingsnummer – 0773.275.585

BTW-nummer – BTW BE 0773 275 585